Info & Regler

Nedenfor vises et forslag til program for Gæðingafimi, let
(BEMÆRK: Programmet vises uden sidebevægelser) 

Gædingafimi (let): (NIVEAU 1)

Et program må tage op til 5 minutter 

Rytteren skal vise mininum 5 øvelser.

Mindst to øvelser skal være sidebevægelser, 

BEMÆRK: versade i skridt er obligatorisk på niveau 1. 

Øvelser skal vises på begge volter  

Man skal vise mindst 3 gangarter, hvoraf tölt skal være den ene. 

Rytteren skal aflevere en liste med øvelserne senest 36 timer før stævnestart.

(ved stævnet på vilhelmsborg skal programmet senest sendes d. 24.03 kl 20.00 til ishest@live.com)

Hvis en øvelse bliver afvist skal rytteren have besked senest et døgn for start. (i dette tilfælde d. 25.03 kl 20)


3.1
Rides på speakers kommando.
der skal fremvises tölt, trav og skridt
Alle 3 gangarter rides i valgfrit tempo 

Töltklasser

T.8: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Startes på den valgte volte. i T.8 skal man vise; valgfrit tempo tölt, skift volte, valgfrit tempo tölt.

T.7: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Startes på den valgte volte. i T.7 skal man vise; langsom tölt, skift volte, valgfrit tempo tölt.

T.6: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Startes på den valgte volte. i T.6 skal man vise; valgfrit tempo tölt, skrift volte, langsom til middel tempo tölt - på langsiderne rides der for løse tøjler, og tøjlen skal holdes i en hånd.

T.5: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Startes på den valgte volte . i T.5 skal man vise; langsom tölt, skift volte, hurtig tölt på langsiderne og langsom tölt på kortsiderne.

T.4: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Startes på den valgte volte. I T4 skal man vise; valgfrit tempo tölt, langsom og rolig tölt, skift volte, langsom til middel tempo tölt rides for løse tøjler, tøjlen skal holdes i en hånd.

T.2: Rides alene på banen. Rytteren vælger selv hvilken volte progammet skal startes på. Progammet startes på den først-mødte kortside, og der skal hilses(nikkes) til dommerne. i T.2 skal man vise 1 omgang af hver disciplin; valgfrit tempo tölt, langsom og rolig tölt, skift volte, langsom til middel tempo tölt med tøjlen i en hånd og tydelig uden kontakt til hestens mund.

T.3: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Startes på den valgte volte. i T.3 skal man vise; langsom tempo tölt, skift volte, langsom tempo tölt på kortsiderne med tydelig øgning af skridtlængden på langsiderne, hurtig tölt.

T.1: Rides alene på banen. Rytteren vælger selv hvilken volte progammet skal startes på. Progammet startes på den først-mødte kortside, og der skal hilses(nikkes) til dommerne. i T.1 skal man vise 1 omgang af hver disciplin; langsom tempo tölt, skift volte, langsom tempo tölt på kortsiderne med tydelig øgning af skridtlængden på langsiderne, hurtig tölt.

4-gangs klasser (4 tallet kan byttes ud med V, fx. V2)

4.6: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Alle gangarter vises på den valgte volte. i 4.6 skal man vise; valgfrit tempo tölt, langsom til middel tempo trav, middel skridt, langsom til middel tempo galop (anspring og nedtagning(skridt) til og fra galop vises 1 og 1 efter speakers kommando)

4.5: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. I 4.5 skal man vise; valgfrit tempo tölt, langsom til middel tempo trav, middel skridt, langsom til middel tempo galop.

4.4: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Du starter klassen på den valgte volte. i 4.4 skal man vise; middel skridt, valgfrit tempo tölt, overgange fra skridt-tölt, tölt-skridt efter speakers kommando, skift volte, langsom til middel tempo trav, langsom til middel tempo galop (anspring og nedtagning(skridt) til og fra galop vises 1 og 1 efter speakers kommando)

4.3: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Alle gangarter vises på den valgte volte. i 4.3 skal man vise; langsom tempo tölt, langsom til middel tempo galop, middel skridt, langsom til middel tempo galop, middel til hurtig tempo tölt

4.2: Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Alle gangarter vises på den valgte volte. i 4.2 skal man vise; langsom tölt, langsom til middel tempo trav, middel skridt, langsom til middel tempo galop, hurtig tölt.

4.1: Rides alene på banen. Rytteren bestemmer selv hvilken rækkefølge gangarterne vises i. Der skal vises 1 omgang i hver gangart (½ omgang i skridt) med start/slut på midten af kortsiden. Du skal hilse når du starter og når du slutter dit program. Rytteren bestemmer selv volte. I 4.1 skal man vise; langsom tölt, langsom til middel tempo trav, middel skridt, langsom til middel tempo galop, hurtig tölt.

5-gangs klasser (5 tallet kan byttes ud med et F, fx. F2)

5.2 (F2): Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 4 pr. heat. Alle gangarter vises på den valgte volte. I 5.1 skal man vise; Langsom til middel tempo tölt, langsom til middel tempo trav, middel skridt, langsom til middel tempo galop, flyvende pas på en langside (3 forsøg til hver rytter - rides på speakers kommando)

5.1 (F1): Rides alene på banen. Rytteren bestemmer selv hvilken rækkefølge gangarterne vises i. Der skal vises 1 omgang i langsom til middel trav, langsom til middel tempo tölt og langsom til middel tempo galop, 2 langsider i flyvende pas, efterfulgt af hinanden og ½ omgang i middel skridt, programmet vises med start/slut på midten af kortsiden.

Pasdicipliner (afvikles aldrig på ovalbane)

P1: Pasløb, 250m

P2: Speedpas, 100m med flyvende start

P3: Pasløb 150m

PP1:

PP2:
 

Diskvalifikation

Der kan være flere årsager til en diskvalifikation ved stævnerne for islandske heste.

  • 3 x gult kort = 1 rødt kort (diskvalificeret)
  • 1 rødt kort
  • Afstigning af hesten imens diciplinen er igang/imens du er på banen
  • Hvis hesten træder udenfor banen (hesten må kun betræde ovalbanen)
  • Brug af udstyr som ikke er godkendt til stævneridning
  • Hvis stævneregler ikke overholdes

SPORT A-B-C (+kvalifikationskrav)

Sport A : 4.1 - 5.1 - T.1 - T.2

  • Man kvalificerer sig til en A-klasse ved at opnå gældende kvalifikationskrav i tilsvarende B-klasse. Dvs. opnår en seniorrytter over 5,80 i T3 må rytteren ride T1 - man kan ikke bruge kvalifikationen til andre klasser, man kan ikke bruge point opnået i en T3 til at starte T2, 4.1 eller 5.1.
  • Kvalifikationskravet er:

               T1     T2.    4.1      5.1
Senior  5,80  5,60  5,80   5,20
Ung.     5,50  5,30  5,50  4,90
Junior  5,00  4,80  5,00  4,50

  • Kvalifikationskrav er gældende for ekvipagen. (hest og rytter sammen)
  • Kvalifikationskrav er gældende i 2 år plus indeværende år. Dvs. Hvis en ekvipage skal ride en A-klasse i 2016 er et resultat opnået i 2014 og frem gældende.
  • - Kvalifikation opnået i en A-klasse er gældende. Dvs har man et resultat i T1 fra sommeren 2013, giver det adgang til at ride T1.
    - Kvalifikation opnået i en B-klasse er gældende.
    - Kvalifikation opnået i en A- eller B-klasse ved et udenlandsk stævne er gældende.
  • Er et kvalifikationsgivende resultat ikke at finde på DRL er rytteren selv ansvarlig for at fremskaffe dokumentation. Dette har primært relevans for ryttere, hvis kvalifikationsresultat er opnået i udlandet.

Sport B+C+D : Rides på speakers kommando. Klassen rides med ekvipager på op til 5 pr. heat. Alle gangarter vises på den valgte volte.

Sport B : 4.2 - 5.2 - T.4 - T.3 (ingen kvalifikationskrav)

Sport C : 4.3 - T.5 (ingen kvalifikationskrav)

Sport D : 4.5 - T.7 - T8 (ingen kvalifikationskrav)

Danske særregler

  1. Vaccinationsregler
    Hestene skal være vaccineret efter de gældende vaccinationsregler. LINK: https://www.islandshest.dk/sport/reglement-2/vaccinationsregler/</li> 
  2. Tro- og loveerklæring
    Ved stævner skal der på forlangende afleveres en underskreven "Tro- og loveerklæring". Endvidere skal der fremvises gyldigt vaccinationsbevis for hesten eller stævnepas attesteret af dyrlæge.
     LINK: https://www.islandshest.dk/download/sportskomite/rytteren/Tro-og-love-marts-2019.pdf</li>
  3. Påklædning
    Rytterne skal være iklædt hensigtsmæssigt ridetøj og ridefodtøj med hæl.
  4. Udstyr
    Alle bid, hvor tøjlerne er forbundet med stænger, ringe el.lign., der kan bruges som vægtstang, er kun tilladt i T.1, T.2, T.4., T.3, 4.1, 4.2, 5.1, 5.2, FS1, AL1 og alle pasdisciplinerne. Hackamore sidestilles med bid med stangeffekt.

Definition på bid med vægtstangseffekt
Det, der afgører om et bid har vægtstangseffekt, er om tøjlens hæftning til bidringen sidder lavere end biddets placering i mundvigen.

Et bid, hvor nakkestykket er hæftet til biddet i en højere ansat ring/hæftning, som fx ses på baucherbiddet, har ikke vægtstangseffekt, så længe tøjlens hæftning ikke er fikseret lavere end biddets placering i mundvigen.

  1. Gennemførelse af konkurrencer
    Alle klasser med flere på banen i udtagelsen, må kun gennemføres med heat af 2-3 ekvipager dog tillades max 1-2 heat med 4 ekvipager.
  2. Fremrykning af programtider
    Det er tilladt at fremrykke programtider ved offentliggørelse af det min. 1 time før nysat programtid.

Aldersgrænser

  • Juniorer 12-15 år
  • Ungryttere 16-21 år
  • Seniorer 22 år og ældre

Aldersgrænsen regnes ud fra det kalenderår, hvori man opnår den pågældende alder.


© Pro-sale.eu & Stutteri Pursø v/ Line Søgaard, Østergårdvej 11, 9500 Hobro, Danmark
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang